Supercompensatie

Training is afgelopen schelt de stem van de start-to-run app. Ik slaak een zucht en hoop dat ik even snel level 2 bereik in het overstijgen van mijn liefdesverdriet. Om dan onthutst vast te stellen dat ik nog niet eens in de verdriet-fase zit. Eerder iets in de richting van ‘dood-vanbinnen-maar-ik-doe-heel-veel-zone‘. Ik zit dus ergens op level 0. The best is yet to come.

Die pijnlijke leegte inkijken, is even teveel gevraagd, ik kèn het zwarte gat maar al te goed. Dus plan ik mijn agenda snokvol, sport ik zowat elke dag, volg de meditatieserie ‘calming anxiety’, boen ik vloeren en schuiven, baad me in het groen van het bos, maak een Tinder-profiel aan, verwijder het Tinder-profiel een kwartier later, drink sloten calming thee en oceanen aan bubbels, wijn en aanverwanten. De wereld explodeert, ik implodeer.

Het is drie weken en één dag uit, dat is het hoogst behaalde level in onze knipperlichtrelatie. We hebben het geprobeerd, we hebben getraind. Het lampje knipperde wat trager. Tijdens Corona leek het even stabiel, maar toen de wereld open ging, bleek ik terug een optie, geen keuze. We degradeerden naar een level dat al uitgespeeld was. De inzet was wellicht van meet af aan ongelijk; ik speelde met de Koningin, hij met de loper. Er stonden ineens ook terug meerdere pionnen op het bord. En dat is een spel dat ik niet meer speel.

Maybe, you just wanted to be chased? Playing the game, but without any goals?

Trainen is ook rusten om dan via supercompensatie een volgend level in te stappen. Ik speel even niet meer. Maar, wanneer ik de arena herbetreed, zal het uitsluitend voor een duel zijn waarbij de Koning wordt ingezet. Evenveel te verliezen en een hemel te winnen. En we spelen dan eeuwig in ons Heilige Rijk.

Maar, houd me nu gewoon even vast en nog wat langer. Misschien moeten we doen alsof, nog even dansen in de mistige illusie. De waarheid is zo hard: je had mijn hart.

Muziek : The game, Oscar and the wolf

Fotografie: Emanuel Maes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.