Homo Ludens

Aangezien dat ik van plan ben 2021 fit, slank en stabiel door te brengen, bestaat mijn ontbijt al twee volle dagen uit een multigranen ontbijtkoek met zwarte chocolade – badend in een sloot koffie. Uiteraard besef ik dat magere yoghurt met een dure soort bessen optimaler gedrag zou zijn voor mijn doel. Maar ‘optimaal zijn‘ is niét het doel van 2021. Een soort van lamlendige lethargische vertraging vond ik een aangename bijwerking van 2020. Over gezond zijn ga ik geen uitspraken doen, daar is mijn inziens genoeg over geleuterd voor het komende decennium.

Er kon niet veel, er hoefde niet veel en wat mij betreft, hoeft er in 2021 ook niet veel. Ik ga wel mijn eerste 7A klimmen en heel erg veel kussen. Volgens mij zijn slank en stabiel zijn dan ondersteunende eigenschappen, waarvan slank binnen mijn bereik. Stabiliteit is nooit mijn sterkste punt geweest; een zoekende, angstige, zorgelijke staat is voor een gebalanceerde persoonlijkheid disoptimaal. Ik denk dat ik daarmee ga leren leven. Drama, hoogte- en dieptepunten zullen dus in 2021 eveneens afdoende aanwezig zijn in mijn leven.

Mijn ex-ex-ex-ex-ex-(…)-(n)iets en ik zijn aan een revival begonnen, die verloopt relatief positief. Aantrekking blijft een verraderlijk beestje. De kaarten voorspellen dat onze relatie in 2021 iets stabieler zal evolueren. Nu ja, onstabieler kan bijna niet. Hoe we dat gaan realiseren, weet ik nog niet precies, want vanuit angst (hij: bindingsangst, ik; verlatingsangst) duwen we elkaar steeds weg. Misschien doen we dat om elkaar nadien terug aan te trekken, het houdt de spanning erin. Het avontuur bindt. Het is een soort van Barokke Renaissance. Of, doen we als zovelen en grijpen we in crisis naar het bekende? De maan, de sterren en de zon zullen het uitwijzen.

In de avond komt de zon komt op achter de bergen. Het blijkt echter de maan te zijn, groot en oranje, die de kille nacht verlicht. Alles komt goed als je in elke maan de zon ziet. Schijn is écht licht waarvan de bron verduisterd is. Uiteraard wens ik iedereen een goede gezondheid, maar vooral een leven vol natte zoenen, mind-blowing seks, uitspattingen, vertier en plezier. We zijn er nog, dus laten we leven en spelen – met elkaar. Homo Ludens

(…) Iets eerder had de kunstenaar Constant het begrip geadopteerd na lezing van het boek van Huizinga. In de visie van Constant zal de mens zich ontwikkelen naar een creatieve, spelende mens, vrij van werk en ook vrij van grenzen. Die spelende mensen zouden zich bewegen in New Babylon, een nieuwe leefomgeving waar iedereen vrij is om te gaan en staan waar hij wil.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.