Verliefd

Ik ben verliefd op Delphine Lecompte. De neus is wat aan de grote kant, de wangen net iéts te blozend van een verdronken leven, maar wat een persoonlijkheid! Ze verschuilt zich niet achter conformistisch semi-purteins gekonkel of ander kuddegedrag. Ze is heet, ze spreekt (in zo’n virtuose taal) en bestaat in al haar menselijke glorie. Een verademing in dit steeds maar verdorrende landschap van zichzelf-heilig-verklarende zakkenvullers. Politici en virologen op kop.

Het gevaarlijkste is niet die kleine beestjes, maar de exponentiële groei van een algehele lethargie van de vergrijsde massa. Zielloos, zwijgzaam, en gedwee. Levend dode schapen, een kudde geleid door een dubieuze macht. Lamgeslagen lammetjes, wees klaar voor de slacht. Niet van uw lijf of gezondheid, maar van uw mens-zijn. Uw stem wordt niet gehoord, uw broederschap werd reeds vermoord, u bent slechts vrij om te werken, maar niét om te leven, te vieren, te genieten – niet in het minst met of van elkaar.

Ik roep op tot bevrijding; neem elkaar eens goed vast, knuffel uw naasten plat, streel, kus,…Wees grenzeloos, gulzig, sta op, kom allemaal samen, in een kring van warmte en liefde voor het leven, u (eenmalig) gegeven. Leef, geniet, vier, droom, spuw, lik, dans, schreeuw, lach, reis, beweeg en ontmoet. Neem uw leven niet voor lief, maar zijt erop verliefd. En op elkaar.

© Delphine Lecompte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.