Kwaak kwaak

Ik zie twee eenden in het Rivierenhof vrolijk achter elkaar peddelen – weemoedig beschouw ik onze status; (weer) mijlenver verwijderd van elkaar. Eendenkoppels blijven bij elkaar voor het leven, ze gaan wel vreemd, maar blijven bij elkaar. Wij zijn beiden ver van elkaar, ieder aan de andere kant van het land, aan de keerzijde van iéts wat op een ‘ons’ gelijkt, ieder in zijn eigen universum en veiligheid. De pijn en leegte ontwijkend. Ik mis hem, ook of vooral als ik bij hem ben en vraag me af hoe we hier nu weer beland zijn. Gestrand.

SMS Ik: Where do we go from here now…?

SMS Hij: Is dat een vraag?

SMS Ik: Misschien wel.

Ik lees in de Flow; ‘Als je niet kiest, leid je een leven vol twijfel’. Geldt dat nu voor mij of voor hem? Misschien kiezen we bèiden niet, niet voor elkaar, maar ook niet zonder elkaar. Een schemerzone, zonder nacht of zon, zonder sterren of warmte. Iets verder staat; ‘ontmoet elkaar in het midden, daar is er meer ruimte‘ en ‘geef de liefde tijd’. Wanneer heb je genoeg gezocht, gedaan, gewacht, genegeerd, wanneer los je? We zijn op zoek naar de ruimte bij elkaar, de smaak is momenteel maar naar. Er is steeds een weg, maar naar waar? Ik verdrink hier in het midden van dit open water.

De ene eend springt in het water en de andere springt erachter aan. Ze kwaken van contentement. Spring, in het begin is het water koud, maar als je blijft peddelen, krijg je het heerlijk warm, je drijft gewichtloos naar de andere kant. Dààr is er ook een oever, een veilige haven waarnaar je samen zwemt. Ontdooi en geef me lente.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.