Het beest in mij

Ik kom bijna aan 1,5 liter water per dag.. Wijn is 88% water en koffie zal vlotjes de 90% passeren. Mijn buik is het niet helemaal met me eens en slaat happig de residuen op; alles tussen mijn borsten en knieën is zacht en mals. Mijn hart en gemoed zijn week. Het is alweer – drie ! – weken uit. Ik vraag me af of het nu voor altijd is en of dat wel een zo goed idee is. Ik ben nog steeds verliefd en verlangend, dat is heel erg dom, maar ook heel erg fantastisch. Ik fluister mezelf toe niet àlles kan/moet ingevuld zijn.

Ik luister naar verhalen over verzekeringen, auto’s, kinderoppassen, viruswaanzin… En volg na drie zinnen al niet meer. Wat is contact toch moeilijk en wat snak ik ernaar. Laten we praten over wat ons hart opent en sluit, wat doet je dansen en zingen, wanneer voèl je plezier en vrede in jezelf? Heb je jezelf lief en leef je je beste leven? Waar is je pijn en verdriet? En geef me dan je hand, vraag me ten dans of klop me zachtjes op mijn schouder. Je mag me ook knuffelen of kussen. Raak me aan, meer dan mijn huid.

Ik ben bang van dat beest van jou

Ik wil antwoorden met ‘wees vooral bang voor het beest IN mij en ik vrees vooral dat jij me niet meer gaat durven kussen..’, maar ik reageer met een smiley met blozende wangetjes. We eten, drinken en schaken een avond lang. We raken elkaar niet aan, noch vanbinnen of vanbuiten. Geen van ons is klaar voor een ander, opgesloten als we zijn in de rouw om het verleden. 23.26: jij moet je tram halen. Ook hij vertrekt.

Ik ga slapen met het vaste voornemen Missim, je gààt je openen! Je moet verder. Het boek De ontembare vrouw is uit, mijn prins komt. En hij zal alles loswoelen, me zacht en week maken, me met duizenden kusjes langzaam ontwaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.