Effekes terug

Ja, ik ga het dan toch nog eens over Corona hebben. Dus, al degenen die hier niets meer over willen horen/lezen, snel wegklikken deze handel. Wie iets kort wilt, is er ook aan voor de moeite,… Nuancering vraagt nu eenmaal om iets meer woorden dan sterke stellingen.

Laatst vroeg een vriend aan mij; Missim, kan je eens heel rustig uitleggen waarom je je niet wilt laten vaccineren? Dat vond ik nu eens fijn sé, dat er een rustige ontmoeting kon zijn in elkaars standpunten, zonder elkaar te willen overtuigen, elkaar te verketteren,…of erger nog – elkaar te criminaliseren. Ik hoop oprecht dat we kunnen blijven leven in een maatschappij waarbij we elkaar in elkaars waarde laten en elkaar respecteren – ook als visies verschillen.

Dus, dit is niet geschreven om jou – of iemand anders – te overtuigen, enkel om mijn visie te verduidelijken.

We gaan effekes terug en beginnen bij het begin;

Bijna twee jaar geleden ontdekte men een ‘nieuw, gevaarlijk’ virus. Zowel het aspect nieuw als gevaarlijk vallen te bediscussiëren. En men schoot, helemaal begrijpelijk, in een volledige kramp, men wist namelijk niet wat er op ons afkwam en dan is conservatief handelen helemaal ok.

De aanpak/het beleid werd gestoeld op het uitgangspunt dat het een héél gevaarlijk virus was; er waren veel doden en erg veel (erg) zieke mensen. Ondertussen weten we dat we met een ‘tel- en meetprobleem’ zaten (en nog steeds zitten); de cijfers – waarop heel het beleid gestoeld is – zijn onbetrouwbaar, mogelijks (grandioos) overschat. Deze (onbetrouwbare) cijfertjes werden gegenereerd door een, heel gevoelige, test die eigenlijk niet bedoeld is voor een correcte diagnose en daarbij ook nog eens een te groot aantal vals positieve gevallen markeerde. Ook verwisselde men de termen geïnfecteerd en besmettelijk, wat wezenlijk verschillend is. Als men geïnfecteerd is (met Covid-19), is men niet per definitie besmettelijk. Besmettelijk ben je als je symptomen hebt. Binnen een bepaalde periode werd ook quasi elke dode bestempeld als een Coronadode, onderscheid tussen gestorven met Corona of door Corona werd niet gemaakt (en trouwens bepaald met een onbetrouwbare test).
Bon, er werd geconcludeerd dat we met een heel gevaarlijk virus zaten (zitten) en er werden een hoop maatregelen afgekondigd. Nooit werd er een kosten/baten analyse gemaakt van de maatregelen. Vast staat dat de maatregelen heel erg veel mensen ontzettend heeft doen lijden, economisch en psychologisch. De impact en de gevolgen op lange termijn hiervan worden volgens mij nog schromelijk onderschat. De al zeer grote schuldenberg is alleen maar gegroeid. Dus ja, ik vind dat er overgereageerd is met soms erg bezwaarlijke maatregelen.
Ondertussen werden en worden we nog steeds erg bang gemaakt, voortdurend krijgen we onheilspellende en zelfs dreigende boodschappen, monoboodschappen via monokanalen. Er is geen debat. En een bange mens, zoekt hopeloos naar zijn ‘redder’, met de oplossing om zichzelf uit dat onnoemelijke lijden van angst en onzekerheid te verlossen.

En dan ontstond hét verhaal met dé oplossing: hét vaccin is de énige uitweg. Sowieso ben ik behoedzaam voor àlle verhalen die ‘de enige waarheid’ claimen en nog meer als er één oplossing gepusht wordt. Gepusht, gepusht, gepusht. Je graaft maar een beetje in de geschiedenis tot welke gruwelijkheden dat soms geleid heeft en ja, wellicht hadden ook die mensen werkelijk de beste bedoelingen met de mensheid voor. Een mens gedijdt het best in een open, inclusieve visie en maatschappij.

Immuniteit ontstaat als je lichaam om leert gaan met een ziekteverwekker. We ontmoeten nieuwe ziekteverwekkers als we in de wereld bewegen en elkaar ontmoeten. Ons immuunsysteem leert dan steeds beter en beter hoe het met beestjes moet omgaan. Als ons immuunsysteem dat nog niet geleerd heeft, worden we ziek, soms erg ziek en soms gaan we dood. Bij Covid-19 kunnen we stilaan besluiten dat het grotendeels oudere, zwaarlijvige mensen, vaak met onderliggende aandoeningen zijn die zwaar ziek werden of stierven. Het gros van de bevolking (ik ga niet goochelen met cijfers, er is genoeg gegoocheld) wordt niet ziek.
Groepsimmuniteit ontstaat als er meer menselijke lichamen het virus kunnen takkelen dan het reproductiegetal van het virus vereist voor verspreiding. Op den duur verspreidt het virus dan niet meer en ‘sterft’ het als het ware uit. Helaas, muteren virussen – want ze willen natuurlijk overleven, waardoor het lichaam opnieuw moet leren om te gaan met deze varianten.

We kunnen onze immuniteit verwerven door natuurlijk contact enerzijds en/of door vaccinatie. Voor sommige mensen (risicogroepen) is het te gevaarlijk om het risico te nemen dan kan vaccinatie een voorkeur hebben. Onze immuniteit kan beïnvloed worden door onze leefomgeving (schone lucht, drinkwater, afwezigheid van stressfactoren) en onze leefwijze (gezond voedsel, beweging, voldoende ontspanning, sociaal contact,..).

Feit is; dit virus is er en zal er blijven en muteren in misschien wel miljoenen varianten. Feit is; er zullen nog meer virussen komen en ons mogelijk heel erg ziek maken en/of doden en dit vraagt om een complexere, holistische benadering van gezondheid waarbij preventie een fundamentele en preferabele piste is. Remediëring is altijd optie 2, slikken en spuiten is niet optie 1.

En dan, opnieuw, het gepush…zucht. Eerst gingen we alleen de risicogroepen vaccineren, dan 70%, nu wordt 100% geopperd, zelfs kinderen – zonder toestemming van hun ouders. Twee spuiten, drie spuiten, om de drie maanden spuiten (levenslang???),….elke vorm van medicatie heeft ook risico’s en bijwerkingen. De dwang om te vaccineren is ondertussen zo hoog dat niet-gevaccineerden dreigen uit de maatschappij gestoten te worden en zelfs verstoten omdat de media ook zo verzuild is, één stemgeluid laat spreken en ‘vaccinweigeraars’ (het woord alleen al) criminaliseert. De wetenschap en de pharma-industrie hebben ontzettend goede dingen gedaan, maar soms zijn er zaken helemaal mis gegaan – ik herinner u even aan het Softenon-verhaal. We mogen ook niet vergeten dat er in de pharma-industrie zéér veel geld omgaat en dat dit geld dan weer gekoppeld is aan macht. Feit is dat er een bepaalde kleine kring mensen in essentie heel ons leven bepaalt, de banden er zijn tussen (pharma)industrie, politiek en media.

De Coronapas heeft helemaal niets meer met gezondheid te maken, maar louter met controle.
Ondertussen weten we dat ook de gevaccineerden geïnfecteerd raken, besmetten, eventueel ziek kunnen worden en sterven. Dus, de polarisatie, laat staan het ‘pasje’ is nodeloos. Of, in de andere optiek is het pasje even zinloos, als het vaccin werkt, hoeven de gevaccineerden zich helemaal geen zorgen te maken over de niet-gevaccineerden, want ze worden niet ziek.
Ik hoop oprecht dat we niet evolueren naar een ‘pasjes & controle maatschappij’.

En, ik wil gerust heel mijn visie herzien (ik hoop van harte onze politici ook), maar uitsluitend op basis van gedegen wetenschappelijk onderzoek én een open debat, waarbij àlle facetten van ons menselijk ‘zijn’, onze individuele gezondheid en onze maatschappelijke gezondheid mee in rekening wordt gebracht. Niet de louter biologische component. Ook lijkt me een degelijke afweging van voor- en nadelen van ‘hét’ vaccin, risico’s en baten noodzakelijk. Bijkomend zijn de vaccins heden nog niet volledig goedgekeurd, zijn ze ontwikkeld op basis van het ‘originele’ virus Je kan en mag blijven spuiten, maar mijn inziens haal je dat virusgemuteer niet in (àls dat al nodig zou zijn -> lees hierboven terug het item rond ‘gevaarlijk’). De mogelijke geneesmiddelen komen ook te weinig in beeld, waardoor een ‘verplichte’ massavaccinatie eigenlijk helemaal niet meer te verantwoorden is. Ter informatie meld ik nog dat ik verschillende vaccins gehad heb, zowat het hele ‘aanbevolen’ basisvaccinatieschema, maar dit vaccin tegen dit virus wil ik niet en ik hoop oprecht hier niet (indirect) toe verplicht te worden. Ik ga voor ‘natuurlijke’ immuniteit en ik ga ervanuit dat mijn lichaam dat kan; ik beweeg veel, eet vrij gezond en amper vlees, rook niet, ben niet zwaarlijvig of heb geen onderliggende aandoeningen.

Het virus discrimineert niet, laten wij dat ook niet doen. Ik roep op om effekes terug normaal te doen en dan bedoel ik om menselijk te zijn, open, onderzoekend, sociaal, inclusief,…We gaan voor- en tegenspoed kennen. We gaan geboren worden, soms ziek worden, soms héél erg ziek worden en absoluut zeker sterven. Leef, omarm en zie elkaar graag….groot, klein, zwart, wit, rood, dik, dun, …, met 1 spuitje, 2 spuitjes, 100 spuitjes of geen spuitje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.